7.9.2014

Pullaa perinteisesti

Mökkiolosuhteissa pullan tekoa. Kyllä ei ollut sähköä, eikä pakastinta, joten piti tehdä vain puolen litran taikina.
Ihan tasaisesti uuni ei paistanut, mutta mökillä kaikki kelpaa.

Maidon lämmitys puuhellalla.

Samoin voin.

Vatkaamista.

Ja vaivaamista.

Pyörittelyä ja pyörittelyä.

Hellan uuni lämmitetään tuosta pienestä, vasemmalla olevasta luukusta. Vipu vain on eri asennossa kuin keitettäessä.

Lämmintä pullaa ja kylmää maitoa mökillä.
Pulla
  • 2 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 rkl kaardemummaa
  • 2 tl suolaa (sekoita munat, sokeri ja mausteet)
  • 1 l (punaista) maitoa (kuumenna 42 C ja lisää taikinaan)
  • 4 pss kuivahiivaa (sekoita hiiva desiin vehnäjauhoja ja lisää taikinaan)
  • (vajaa 2 kg) vehnäjauhoja (lisää loput jauhot, vatkaa ensin vispilällä ja sitten käsin)
  • 350 g voita tai margariinia (sulata pehmeäksi ja vaivaa taikinaan)
Jauhoja tuntuman mukaan, silleen että tulee sopivaa, lopuksi alkaa jo irrota reunoista. Anna kohota vajaa tunti lämpimässä paikassa esim. ritilällä kuuman veden päällä. Leivo pulliksi ja kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia. Paina kolo, laita voita, voitele munalla ja laita raesokeria päälle. Paista 225 C 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi super ihanan näköistä oikein kunnon perinteistä leipomista puuhellalla! Miten teit voisilmän?? Laitatko sokeria ensin ja sitten voi vai toisinpäin??Vai pelkästään voi?? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kyllä mökillä onkin aina ihana leipoa! Sormella kuoppa pullaan, sinne voinokare, voitelu ja sitten raesokeria. Voita saa olla reilusti, tulee parempaa. Ja sitten raesokeria saa olla myös reilusti, koska muuten häviää sinne voihin :)

    VastaaPoista