12.10.2014

Porkkanasämpylät

Jo mummo aikoinaan laittoi jämäkaurapuurot sämpylään. Niin teen minäkin. Se tekee sämpylöistä niin paljon parempia, että jos puuroa ei ole, se kannattaa keittää ihan tätä varten.
Pyöreitä sekä sydämenmuotoisia <3

Maitoa, kaurapuuroa leseillä, margariinia, porkkanaraastetta, sämpyläjauhoja, hiivaa, suolaa ja sokeria. Niistä on sämpylät tehty.






Porkkanasämpylät
  • 1 l maitoa
  • 2 pss kuivahiivaa 
  • 3 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • kaurapuuroa, jossa on myös vehnäleseitä
  • porkkanaraastetta  
  • sämpyläjauhoja n. 20 dl (määrä on arvio, tunto ratkaisee)
  • 160 g margariinia 
  • Kuumenna maito 42 C asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maitoon. Lisää suola, sokeri, kaurapuuro ja porkkanaraaste. Lisää jauhoja vähitellen, hyvin vaivaten. Lisää pehmeä margariini. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele palloiksi tai kaulitse levyksi ja ota muotilla esim. sydämiä. Taas saa kohota puolisen tuntia. Paista 225 C n. 11 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti