25.12.2014

Glögihyytelökakku valkosuklaalla

Täksi jouluksi halusin tehdä jonkin muun glögihyytelökakkun ja parhaimmalta kuulosti valkosuklainen versio. 

Pohja
  • 200 g pipareita murusina
  • 90 g margariinia sulatettuna (sekoita piparit ja margariini ja painele tähtireunuksen sisälle suoraan tarjoiluastiaan)
Täyte
  • 6 liivatetta
  • 5 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g valkosuklaata
  • ½ dl vettä
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Sulata suklaa ja täytteeseen. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen. Anna hyytyä tunti.

Pinta
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • ½ dl vettä (kuumenna kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen)
  • 3 dl glögitiivistettä (Kaada liivatevesi ohuena nauhana glögitiivisteeseen. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivää.)
Irroita reunus ensin veitsellä ja nosta sitten kokonaan pois.

Resepti Kinuskikissalta pienin muutoksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti