25.12.2014

Glögihyytelökakku

Perinteisesti jouluun on kuulunut glögihyytelökakku tällä ohjeella. Resepti on niin vanha, ettei alkuperästä ole tietoa.
Pohja

  • 150 g pipareita murusina
  • 75 g margariinia sulatettuna (sekoita piparit ja margariina ja painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle tai tähtireunan sisälle suoraan tarjoiluastiaan, niin kuin tässä)
Täyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa vaahtona
  • 1 dl tomusokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kaardemummaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori (yhdistä kaikki yllä olevat aineet)
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 4 liivatetta (kuumenna appelsiinimehua kiehuvaksi ja sulata kylmässä vedessä liotetut liivatteet siihen, kaada seos ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä tunti.

Pinta
  • 3 dl glögitiivistettä
  • 1 dl vettä
  • 4 liivatetta
Liota liivatteita kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita glögitiivisteen sekaan. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä yön yli. Irroita vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti