7.12.2014

Mausteinen juustokakku

Iloleipuri-lehtisessä pisti tämä silmään. Kokeilla täytyi ja hyvää tuli. Tein puolikkaan annoksen 16 cm irtopohjavuokaan.


Pohja
  • 250 g pipareita (murusina)
  • 80 g voita (sulata ja sekoita murusiin)
Painele irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperin päälle ja paista 170 C 10 minuuttia.

Täyte
  • 600 g Philadelphia-tuorejuustoa (notkista sähkövatkaimella)
  • 5 munaa (lisää yksitellen, vatkaten)
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl sokeria (lisää kermaa ja sokeria vuorotellen samalla vatkaten)
  • 2 tl kaardemummaa
  • 1 appelsiinin kuori
  • 2 rkl appelsiinimehua (lisää mausteet)
Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja paista noin tunti. Kakun pitää hyytyä, muttei saa olla liian kiinteä. Anna kakun maustua vuoassa jääkaapissa yön yli ja irroita vuoasta vasta seuraavana päivänä. Koristele kinuskikastikkeella ja marjojoilla/pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti