30.9.2014

Autopikkuleivät

Veneitä, autoja, junia, raketteja ja lentokoneita. Tehty samalla ohjeella, kuin perhospikkuleivät.


26.9.2014

Sydänkakku vauvalle

Hempeää ja herttaista. Tutti ja palikoita. Käy loistavasti ristiäisiinkin, varsinkin vauvan nimellä tehtynä. Tämä oli vauvan syntymän johdosta leivottu.






24.9.2014

Flyygelikakku

Pinta lakufudgesta ja kermasta tehtyä massaa. Tehty päivää ennen, kovettunut yön jääkapissa ja sitten kaulitaan ja laitetaan päälle. Kuin karkkia söisi.



Flyygelikakun valkoiset koskettimet sokerimassa ja mustat lakufudgea. 

Nuottikirjan nuotit tehty elintarviketussilla.Yksi sivu kääntynyt, mutta ei näy tässä kuvassa kovin hyvin.



19.9.2014

Samsung-kännykkäkakku

Vaaleanpunaiset kuoret sokerimassasta. Valkoiset osat pikeeriä, mustat piirretty elintarviketussilla.


17.9.2014

Suklaatäytekakku & suklaalehtiä

Suklaapohja, suklaatäyte ja suklaata pinnalla kuorrutteena, rouheena ja koristeina.

Kermaan sulatettua maitosuklaata päälle.

Tummasta suklaasta lehtien pursotusta.

Kippuraan kuivumaan.

Valmiita lehtiä.

Lehdet kakun päällä.

Aito suklaakakkupohja

  • 200 g voita
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 5 keltuaista (vatkaa yksitellen voi-sokerivaahtoon)
  • 150 g Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata ja sekoita edellisiin)
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa (sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin)
  • 5 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen edellisiin)
  • Paista 175 C 40-50 min.
Suklaatäyte
  • 400 g  Brunberg laktoositon maitosuklaa (sulata)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 4 liivatetta
  • vajaa 0,5 dl vettä (sulata liivatteen tilkkaan vettä)
Kostutus kaakaolla. Jokaiseen väliin vadelmahilloa ja päälle suklaatäytettä.

Suklaakuorrutus
  • 195 g Brunberg maitosuklaata
  • 1,1 dl vispikermaa (lämmitä kerma ja sulata suklaapalat siihen sekoittamalla. Kaada kakun päälle sopivan paksuisena, anna jäähtyä hetki jos on liian löysää)
Kakussa on paljon suklaata - pohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Juuri siksi taitaa olla niin hyvää. 

Reseptit Kinuskikissalta ja vanhoista lehtileikkeistä.


15.9.2014

Maailman parhaat viipalepikkuleivät

Ai miksikö maailman parhaat? Sillä nimellä resepti oli, kun sain tämän entiseltä naapurilta muutama vuosi sitten. Parhaita näistä tekee reseptin helppous ja valmistumisen nopeus, eikä mausta tarvitse tinkiä. Ihan mahtavia siis.

Taikina pyöritellään tangoiksi. Leviävät uunissa.

Viipalointi välittömästi uunista oton jälkeen, ennen kuin ehtivät kovettua.


Maailman parhaat viipaleleivät
  • 200 g voita
  • 200 g (2,4 dl) sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 keltuainen (lisää keltuainen)
  • 2 rkl siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa (sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan)
  • 200 C, kunnes kauniin ruskeita (vajaa 10 minuuttia) Leikkaa heti paistamisen jälkeen vinoiksi viipaleiksi.

14.9.2014

Ristiäiskakku tennareilla



Tossut sokerimassasta, nauhat ei syötävää.

Pinnalle painettu vauvan jalanjäljen. Pitkään piti miettiä, että millä ihmeellä ne siihen saan, mutta sitten tytär keksi, että nuken jalalla tietenkin!

12.9.2014

Lankakeräkakku


Kermavaahdollakin voi tehdä muotokakun, aina ei tarvitse olla sokerimassaa. Tässä tapauksessa pääsi paljon helpommallkin näin, aikamoinen homma ois ollut pyöritellä sokerimassasta lankaa.
Tavallinen, vaalea kakkupohja. Paistettu Ikean kulhossa, tulee valmiiksi pyöreä muoto.
Täytteessä Daimia, kermaa, mascarponea, sokeria ja vaniljasokeria. Lisäksi vadelmahilloa. 

Ensin sipaisu vadelmahilloa ja sitten Daim-kermaa.
Vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa aletaan kerimään kerälle.


Vasemmalle ja oikealle.

Eteen ja taakse.

Vielä vähän lisää.


Sitten vaan neulomaan. Siis herkuttelemaan.



11.9.2014

Sienivoileipäkakku

Syksyinen voikkari. Kärpässienetkin turvallisesti syötäviä ;)
Välissä kinkku- ja kasvistäyte.

Kasvistäytteen ainekset on niin ihanan raikkaan värisiä. Rucolaa, paprikaa, aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa. Ja tuorejuustoa ja smetanaa sekä pippuria.

Vuokaan täyttäminen on helppoa ja kakku saa maustua siinä yön yli.

Vuokaleivästä on helppo leikata pyöreää. Onnistuu toki paahtoleivästäkin.

Alaston kakku.

Lakki luumutomaatista, jalka mozzarellasta ja pisteet tuorejuustosta.



Oranssit lehdet porkkanasta.

8.9.2014

7.9.2014

Pullaa perinteisesti

Mökkiolosuhteissa pullan tekoa. Kyllä ei ollut sähköä, eikä pakastinta, joten piti tehdä vain puolen litran taikina.
Ihan tasaisesti uuni ei paistanut, mutta mökillä kaikki kelpaa.

Maidon lämmitys puuhellalla.

Samoin voin.

Vatkaamista.

Ja vaivaamista.

Pyörittelyä ja pyörittelyä.

Hellan uuni lämmitetään tuosta pienestä, vasemmalla olevasta luukusta. Vipu vain on eri asennossa kuin keitettäessä.

Lämmintä pullaa ja kylmää maitoa mökillä.
Pulla
  • 2 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 rkl kaardemummaa
  • 2 tl suolaa (sekoita munat, sokeri ja mausteet)
  • 1 l (punaista) maitoa (kuumenna 42 C ja lisää taikinaan)
  • 4 pss kuivahiivaa (sekoita hiiva desiin vehnäjauhoja ja lisää taikinaan)
  • (vajaa 2 kg) vehnäjauhoja (lisää loput jauhot, vatkaa ensin vispilällä ja sitten käsin)
  • 350 g voita tai margariinia (sulata pehmeäksi ja vaivaa taikinaan)
Jauhoja tuntuman mukaan, silleen että tulee sopivaa, lopuksi alkaa jo irrota reunoista. Anna kohota vajaa tunti lämpimässä paikassa esim. ritilällä kuuman veden päällä. Leivo pulliksi ja kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia. Paina kolo, laita voita, voitele munalla ja laita raesokeria päälle. Paista 225 C 10-15 minuuttia.