18.1.2015

Pataleipää pellavansiemenillä

Leseitä ja siemeniä terveellisempään tammikuuhun. Perusohje täällä.


Pataleipä pellavansiemenillä

  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1½ dl vehnäleseitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kuivahiivaa (sekita kuivat aineet)
  • 3½ dl vettä (lisää 42 C vesi)

Älä vaivaa taikinaa. Laita kulhon päälle kelmu ja anna kohotna huoneen lämmössä 12-24 tuntia. Kohoamisen jälkeen tee taikinasta pallo jauhotetulla pöydällä ja anna kohota liinan alla ½ tuntia.
Laita tyhjä pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 C. Öljyä kuuma pata ja laita taikina sinne. Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti