28.2.2015

Sitruunapiirakka

Todella, todella sitruunaista!





Sitruunapiirakka
Pohja

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 50 g tomusokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ripaus suolaa (yhdistä kaikki aineet yleiskoneessa)
  • 3 rkl maitoa (lisää lopuksi maito)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunti ja kaulitse irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla. Laita leivinpaperin päälle karkeaa suolaa ja paista 200 C 15 minuuttia.

Täyte
  • 3 dl sitruunamehua (n. 4 sitruunaa)
  • kahden sitruunan raastettu kuori
  • 120 g sokeria
  • 2½ dl vispikermaa
  • 4 munaa
  • 4 keltuaista (sekoita kaikki ainekset koko ajan sekoittaen.
Kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 C n. 15 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.

Marenki
  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (vatkaa kovaksi vaahdoksi ja pursota täytteen päälle)
Paista 200 C 5 minuuttia eli kunnes marenki ruskistuu.

Tehty Tomi Björkin ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti