30.4.2015

Munkit


Pyöreisiin munkkeihin reikä keskelle, paistumaan, käännös, valumaan paperille, sokerointi ja syöntiin.

Onneksi tein munkit jo viime viikolla, tänään saa vaan nauttia simasta ja munkeita.
Kevät, krookuksia ja lunta. Hauskaa vappua!
Munkit

  • 1 l maitoa (punaista laktoositonta) (lämmitä maito 42 C)
  • 4 tl suolaa
  • 2 rkl kaardemummaa
  • 4 dl sokeria 
  • 2 munaa
  • 4 pss kuivahiivaa (lisää hiiva pieneen jauhomäärään ja lisää maitoon)
  • n. 16 dl vehnäjauhoja (suuntaa antava määrä, tunto ratkaisee)
  • 350 g margariinia vähän sulatettuna
Pyörittele pulliksi ja anna kohota. Tee munkkeihin reikä keskelle samalla kuin nostat paistumaan kuumaan öljyyn. Käännä, valuta hetki talouspaperin päällä, sokeroi ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti