4.5.2015

Kinderpiirakka

Ihanan rapsahtava suklaapinta, Kinderiä muistuttava valkoinen kerros ja pehmeä kaakaopohja. Makeaa, muttei liian imelää. Pieniä, sieviä palasia. Ainahan niitä voi ottaa lisää... Ja lisää...

Video kuorrutuksen teosta täällä.


Taikinan tekoon ei tarvita edes vatkainta, vispilä riittää.

Paistettu pohja.

Voikreemi jäähtyneen pohjan päälle.

Suklaa kovettuneen voikreemin päälle.

Valkosuklaaviivat pehmeän suklaan päälle.

Hammastikulla kuvioita. Joka toinen viiva toiseen suuntaan.

Palasiksi suklaan kovetuttua.

Mmmmm...

Kinderpiirakka 

Pohja

  • 3 dl vettä (kiehauta vesi)
  • 300 g margariinia (sulata margariini vesikattilassa)
  • 6 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 6 rkl kaakaojauhetta (yhdistä kuivat aineet, kaada vesi-margariini kuivien aineiden sekaan, sekoita)
  • 4 munaa (lisää yksitellen taikinaan, vatkaa vispilällä)

Paista pellilla 200 C 30 minuuttia. Jäähdytä.

Kreemi
  • 150 g margariinia
  • 5 dl tomusokeria
  • 4 tl vaniljasokeria (vaahdota margariini ja sokerit)
  • 4 rkl maitoa (lisää maito ja vatkaa notkeaksi)
Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja jäähdytä jääkaapissa tai ulkona puolisen tuntia. 

Kuorrutus
  • 250 g maitosuklaata (sulata mikrossa ja kaada kovettuneen kreemin päälle, levitä nopeasti)
  • 50 g valkosuklaata (pursota valkosuklaaviivat nopeasti maitosuklaan päälle ja vedä hammastikulla viivoja)
Kreemin pitää olla kovettunut, muttei kylmä, koska muuten suklaa jämähtää liian nopeasi. Kreemi voi siis kovettua jääkapissa, mutta anna sen jälkeen lämmetä huoneenlämmössä ennen kuorrutteen laittoa.

Molemmat suklaat kannattaa olla valmiiksi sulatettuina, koska viivoissa pitää olla nopea, ettei suklaa ehdi jämähtää. Kaada valkosuklaa pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko pursotusta varten. Iske peltiä lopuksi pöytään pari kertaa, jotta pinta tasoittuisi. Koveta kylmässä (jääkaapissa tai ulkona) vartti. Leikkaa pieniksi palasiksi terävällä veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti