26.6.2015

Pienet suolaiset

Voileipäkakun lisäksi rippijuhlissa oli kuutta erilaista pientä suolaista. Mukavaa napsittavaa pienessä koossa. Kasvispiirakkaa kahdella eri täytteellä, kinkkupiirakkaa, porotuulihattuja, minikarjalanpiirakoita ja lohiharpankorppukuppeja.

Hupsis, laput olivat hetken aikaa sekaisin. Takana vasemmalla kasvispiirakka (paprika-porkkana) ja oikealla pyöreitä kasvispiirakoita (feta-parsakaali), sekä edessä vasemmalla porotuulihatut ja oikealla kinkkupiirakka.

Minikarjalanpiirakat munavoilla.

Lohihapankorppukupit.
Suurin osa näistä oli jo tehty aikaisemmin pakastimeen, ei tarvinnut kuin nostaa sulamaan ennen kirkkoon menoa.

Porotäyte tuulihattuihin
  • poromeetvurstia
  • valkosipulituorejuustoa
  • maustamatonta tuorejuustoa (poro ja valkosipuli ovat niin voimakkaista, että maustamatonta sekaan miedontamaan)
  • kermaviiliä (pehmentämään täytettä)
Täyte lauantaina valmiiksi pursotinpussiin, ja sunnuntaina vain tuulihattujen täyttäminen.

Lohitäyte hapankorppukuppeihin
  • lämminsavulohta
  • ruohosipulituorejuustoa
  • kermaviiliä (pehmentämään täytettä)
  • koristeeksi ruohosipulia
Lohihapankorppukupit valmiina kaupasta, täyte lauantaina valmiiksi pursotuspussiin, pursotus sunnuntaina.

Täytteitä tehtiin eri ainesosia lisäämällä, joten tarkkoja määriä ei tullut laitetuksi ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti