27.9.2015

Kinkkupasteijat

Normaalikokoiset (halkaisija 10 cm) tuntuiva isoilta juhliin, joten kaivelin lasikaapista sopivan kokoisen juomalasin (halkaisija vajaa 7 cm). Ihan kirpunkokoisetkin (halkaisijat 5,5 cm) olisivat olleet söpöjä suupaloja, mutta menee jo niin pieneksi piiperrykseksi, ettei meinaa täytteet mahtua sisään. Keskikokoiset parhaita, joten tein suurimman osan niitä.

Sama aikaisempi resepti täällä.
Vasen 10 cm, oikea vajaa 7 cm. Pieni yksinäinen 5,5 cm.






Kinkkupasteijat (60 pientä ja 25 isoa)

Voitaikina
  • 500 g voita tai margariinia
  • 500 g vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita rasva ja jauhot)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)
Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kinkkutäyte
  • 300 g palvikinkkua (leikkaa siivut kuutioiksi)
  • 150 g juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
  • 150 g tuorejuusto (esim. ruohosipulituorejuusto) sekoita kaikki aineet sekaisin
Ota kaulitusta taikinasta muotilla ympyröitä, täytä ja painele haarukalla kiinni. Voitele munalla. Paista 200 C noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti