13.9.2015

Kuningattaren suklaakakku viinimarjoilla

Toimii tosi hyvin viinimarjoila, vaikka reseptin mukaan tähän kuuluisi mustikoita ja vadelmia, niin kuin nimikin sanoo. Pehmeä suklaa on suussa sulavaa.

Aikaisempi Kuningattaren suklaakakkuja täällä ja täällä.









Kuningattaren suklaakakku viinimarjoilla

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
Paista irtopohjavuoassa (pohjalla paperi, reunat voideltu voilla) 200 C 20 minuuttia

Päällinen
  • 1½ dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
  • pinnalle viinimarjoja
Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon margariinia ja laktoositonta maitosuklaata (Brunberg).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti