3.11.2015

Piparit

Tämän joulun ensimmäiset piparit! Taikinan syöntiä, leipomista, paistamista ja glögin kanssa herkuttelua. Joulun odotusta - onhan jo marraskuu.

Viime vuoden postaus samalla reseptillä täällä.




Piparit
  • 250 g voita 
  • 210 g (1½ dl) tummaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta (Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna vähän aikaa jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella haaleaksi)
  • 2 munaa (lisää munat vatkaten)
  • 2 tl soodaa
  • 8 dl vehnäjauhoja (lisää sooda jauhoihin ja sekoita taikinaan)
Kaada matalaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä yö jääkaapissa. Kaulitse ohueksi, ota muotilla pipareita. Paista 200 C n. 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti