18.11.2015

Vadelmasuklaatäytekakku

Kaupan pakastealtaasta löytyi kauniita kotimaisia vadelmia. Suklaasta vähän koristeita lisäksi. Koristeet pursotettu maitosuklaasta, mutta kestävämpiä saa tummasta suklaasta.









Vadelmasuklaatäytekakku

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä sydänvuoassa 175 C noin 40 minuuttia.

Täyte
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (250 g) Mascarpone-juustoa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää juusto ja sokerit)
  • 140 g Daim-patukkaa (rouhi veitsellä ja lisää täytteeseen)
Leikkaa kakkuun kolme väliä. Kostutus sitruunalimpparilla. Väleihin vadelmahilloa ja täytettä.

Suklaakuorrutus
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois levyltä)
  • 150 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja levitä veitsellä reunoille. Koristeeksi vadelmia ja suklaakoristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti