13.12.2015

Luumu-kanelihyytelökakku puolukkakastikkeella

Joulun makuja - luumua, kanelia, piparia, puolukoita ja mantelilikööriä, mutta todella miedosti kaikkea. Ohje on mitoitettu yhteen 22 cm vuokaan, mutta tein kahteen pieneen (16 cm ja 20 cm). Sain pienen ystävien sunnuntailounaalle ja kotiin jäi matala maistiaisiksi.












Luumu-kanelihyytelökakku

Pohja

  • 200 g piparinmuruja
  • 100 g voita (sulata)
  • 1 tl kaneli (lisää kaneli voihin ja kaada piparimuruihin, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille)
Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 2 prk (á 200 g) luumu-kaneli-rahkaa
  • 1 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 2 rkl mantelilikööriä (kuumenna, sulata liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Puolukkkastike
  • 200 g puolukoita
  • 2½ dl vettä (keitä puolukoita vedessä ja siivilöi kuoret pois)
  • 3/4 dl sokeria (lisää sokeri)
  • 2 tl maissitärkkelystä (sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan ja suurusta kastike)
Kakun tai kakkupalan päälle puolukkakastiketta ja suklaalastuja.

Ohje Valiolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti