23.1.2016

Kuningattaren suklaakakku

Pakasteessa olevasta Kuningattaren suklaakakkupohjasta saa 10 minuutissa kakun. Pitäisi aina olla hätävarapohja pakastimessa, vaikkei pohjan tekeminenkään kyllä kauan vie aikaa.

Pohja sulaksi mikrossa, jos on kiire. Kuumaan kermaan sulatetaan suklaat ja kaadetaan kakun päälle. Tämä pohja oli 26 cm vuoassa tehty ja nyt suklaa ei valunut yhtään yli, niin kuin joskus käy 24 cm pohjan kanssa. Päälle mustikoita ja vadelmia tai ihan mitä tahansa marjoja. Hedelmätkin käy.

Kestosuosikki, jota on tullut tehtyä usein. Raikkaat marjat pehmeässä suklaassa ovat vaan niin hyviä.





Kuningattaren suklaakakku

Pohja
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
Paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min. Halkaisija 24-26 cm.

Päällinen
  • 1½ dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
  • pinnalle mustikoita & vadelmia
Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon margariinia, kermaa ja maitosuklaata (Brunberg).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti