10.1.2016

Porkkanasämpylät

Teki mieli sämpylöitä ja aamupuuroakin oli jäänyt yli. Sämpyläjauhoja ei ollut kaapissa tarpeeksi, mutta laitoin kaikkea muuta mitä sattui olemaan. Tuli samalla siivottua keittiön laatikoita.

Sämpyläjauhoilla tehty sämpyläresepti täällä.



Porkkanasämpylät
  • 1 l maitoa
  • 2 pss kuivahiivaa 
  • 3 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria
  • kaurapuuroa
  • porkkanaraastetta  
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl kolmen viljan leseseosta
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • n. 6 dl vehnäjauhoja (määrä on arvio, tunto ratkaisee)
  • 160 g margariinia 

Kuumenna maito 42 C asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita maitoon. Lisää suola, sokeri, kaurapuuro ja porkkanaraaste. Lisää jauhoja vähitellen, hyvin vaivaten. Lisää pehmeä margariini. Vaivaa hyvin ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Pyörittele palloiksi. Taas saa kohota puolisen tuntia. Paista 225 C n. 11 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti