4.3.2016

Mangohyytelökakku pieneen vuokaan

Hiihtoloman ja kevään kunniaksi mangohyytelökakkua. Tein tavallista pienempään vuokaan ja pääsin taas leikkaamaan valmiiksi palasiksi. Vaihtelua sai asettelemalla kakkupalat erilleen kuin leivokset. Itse koristelu oli todella yksinkertainen. Eritavalla koristelemalla tämä käy mihin tahansa juhliin, esim. rippijuhlaversio täällä.

Tein ktäytteen normaalikokoisena. Pienessä vuoassa tuli aika korkea ja jälkiruokakulhollinen jäi vielä ylikin. Kirjoitan ohjeen tähän puolikkaana, koska se olisi juuri sopiva tähän 16,5 cm vuokaan. Normaalikokoinen ohje täällä.

Vaalea täyte on niin hyvää, että sitä voisi syödä ihan siltään ilman liivatetta ja mehua. Sehän olisi mangorahkaa tuorejuustolla.

Maukasta viikonloppua!












Mangohyytelökakku (halkaisija 16,5 cm)

Pohja
  • ½ pkt Digestive-keksejä (murskaa yleiskoneella)
  • margariinia, sen verran, että keksimuruista tulee kosteaa (sulata ja lisää muruihin, painele irtopohjavuoan pohjalle paperin päälle)
Täyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1 dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ tlk (100 g) maitorahkaa
  • ½ prk (100 g) vaniljatuorejuustoa 
  • 1 pilttipurkkia mangososetta
  • ½ dl sokeria (lisää rahka, juusto, sose ja sokeri kermavaahtoon)
  • ½ dl mangoappelsiinimehua (kuumenna 1/4 dl mehua kiehuvan kuumaksi ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Lisää loput mehusta.)
Kaada täyte murupohja päälle ja anna hyytyä jääkaapissa tunnin.

Pinta
  • 3 liivatetta (liota liivatteet kylmässä vedessä)
  • 1 pilttipurkkia mangososetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl mangoappelsiinimehua (lisää ½ dl mehua soseen joukkoon, kuumenna ½ dl mehua ja liota siihen liivatteet, kaada ohuena nauhana mehusoseseokseen)
Kaada pinta hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita vuoasta ja leikkaa palasiksi. Pinnalle hedelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti