13.3.2016

Ohuen ohut gluteeniton siemennäkkäri

Mitä ohuempi, sitä parempi. Kuin sipsiä.

Tein taas gluteenitonta siemennäkkäriä ja tällä kertaa pellille levittelyn jälkeen kaulitsin taikinaa leivinpaperin läpi. Näkkäri oheni vielä paljon ja levisi reunoja pitkin ylös. Seuraavalla kerralla jaoin saman taikinamäärän kahdelle pellille ja kaulitsin. Tuli ihanan ohuita! Pieniksi leikattuina ovat mahtavia napsittavia. Ja tämä määrä häviää hetkessä. Suosittelen!











Ohuen ohut gluteeniton siemennäkkäri
  • 2 dl maissijauhoja
  • 3/4 dl auringonkukan siemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä (sekoita jauhot ja siemenet)
  • 2½ dl kiehuvaa vettä 
  • ½ dl öljyä (kaada sekaan öljy ja kuuma vesi, sekoita, levitä kahdelle pellille leivinpaperin päälle, taputtele muovipussin sisällä olevalla kädellä levyksi, laita leivinpaperi päälle ja kaulitse)
  • sormisuolaa (painele veitsellä leikkausviivat ja ripottele pinnalla sormisuolaa)
Paista  kiertoilmassa 150 C tunti. Taittele näkkärit palasiksi.

Ohje Gluteenittomalta muumimammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti