14.3.2016

Poromeetvurstipiirakka

Taikina pyörähtää kotona nopeasti yleiskoneessa ja kaulitsemalla saa laitettua tasaisesti vuokaan. Kelmu päällä peräkonttiin ja mökille. Poromeetvurstia sattui olemaan jääkaapissa ja siitä tulikin oikein sopivan suolainen täyte. Kuullotettu sipuli antaa lisämakua. Mökillä oli leivinuuni valmiina ja piirakka paistui sopivasti pohjastakin. Sai hyytyä saunan ajan ja sitten maistuikin jo nälkäisenä tosi hyvälle.








Poromeetvurstipiirakka

Pohja

  • 200 g voita
  • ½ dl ruisleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot muruseokseksi)
  • 4 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun ja hiukan korppujauhotettun vuokaan. Leikkaa reunat taikinapyörällä.


Täyte

  • 1 sipuli (pilko ja kuullota voissa pannulla)
  • 120 g poromeetvurstia (kuutioi)
  • rucolaa (silppuja, jätä kovat varret pois)
  • 200 g raejuusto
  • 150 g mozzarellajuustoraastetta (sekoita sipuli, poro, rucola, raejuusto ja juustoraaste)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g ruohosipuituorejuustoa
  • mustapippuria (sekoita munat, kerma, tuorejuusto ja pippuri ja sekoita täytteeseen
Kaada pohjan päälle ja paista 200 C puolisen tuntia. Anna seisoa hetken aikaa ennen syöntiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti