25.5.2016

Lusikkaleivät

Perinteisiä pikkuleipiä.

Vasemmalla Siro erittäin hienoa sokeria, takana ei mitään, oikealla tomusokeria. Kaikki käy.





Lusikkaleivät (60 kpl)

  • 200 g voita (sulata voi kattilassa, kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes saa vähän väriä)
  • 1½ dl sokeria (sekoita sokeri voisulaan ja anna jäähtyä haaleaksi)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Painele taikinaa kahvilusikkaan ja vedä varovasti siitä pois ja laita pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 C. Näin pienille paistoajaksi riitti 8 minuuttia, isoimmilla enemmän. Laita kahden pikkuleivän väliin marmeladia (esim. omena). Pyörittele Siro erittäin hienossa sokerissa tai siivilöi pinnalle tomusokeria. Voi olla myös ilman sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti