12.5.2016

Tomaatti-mozzarella-minipiirakoita

Pienillä piirakoilla pitkä nimi: tomaattimozzarellapestobasilikaminipiirakat. Kolme pellillistä tein eli 3 x 24 = 72 kpl ja loppuaineksista iltapalalle 16 cm irtopohjavuoassa pieni piirakka. Taikinassa olevat leseet mureuttavat taikinaa, määrää ei kannata yhtään lisät, jotta pysyvät kasassa. Tarjolle laittaessa voisi laittaa koristeeksi vielä basilikan lehden.







Tomaatti-mozzarella-minipiirakka (72 minikokoista)

Pohja

  • 200 g voita
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot yleiskoneessa)
  • 3 rkl vettä (lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina, ota muotilla ympyröitä ja laita minimuffinssivuoan pohjalle ja reunoille.


Täyte
  • 2 pkt minimozzarellaa
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikan lehtiä (paloittele mozzarella, tomaattit ja basilika ja laita vuokiin taikinan päälle)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl pestoa (sekoita munat, kerma ja pesto ja lusikoi täytteiden päälle)
Paista 200 C reilu 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti