28.6.2016

Pellavasämpylät

Terveellistä ja hyvää! Pellavarouhetta ja ruisjauhoja. Puolen litran taikinan sämpylöitä ei ehtinyt pakastaa, vaan kaikki syötiin vuorokaudessa. Toisella kerralla tein litran taikinan ja lisäsin joukkoon myös porkkanaa.



Pellavasämpylät
  • 1 dl pellavarouhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 5 dl 42 asteistä vettä (sekoita pellava, suola, sokeri ja vesi)
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa (lisää kuivahiiva ruisjauhoihin ja sekoita taikinaan)
  • 2 dl kaurapuuroa (puuron seassa oli myös pellavarouhetta ja ruisleseitä)
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 5-6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 80 g pehmeää margariinia (lisää loput aineet samalla vaivaten, jauhojen määrä tunnon mukaan)
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Pyörittele sämpylöiksi ja kohota uudestaan liinan alla. Paista 225 C 14 minuuttia.

Pellavaporkkanasämpylät (48 kpl)
Lisää taikinaan porkkanaraastetta. Lämmitin raasteen puuron seassa kattilassa, jotta kylmä raaste ei viilennä taikinaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti