12.8.2016

Appelsiinikrokantti-Baileys-hyytelökakku

Baileys on ihanaa ja tänä kesänä on siihen on tullut uusi raikas appelsiinitryffelimaku. Koristeena appelsiinin paloja ja appelsiinitryffelisuklaata. Appelsiinista saa oikeasti syödä myös kuoret, mutta eiköhän ne kuitenkin jää lautasen reunalle.

Ohje on yhteen isoon irtopohjavuokaan, mutta tein kahteen pieneen ja sain leikattua valmiiksi palasiksi.

Aikaisempi Baileys-kakku täällä.








Appelsiini-Baileys-hyytelökakku (yksi iso tai kaksi pientä)

Pohja

  • 300 g Domino-keksejä (murskaa)
  • 75 g margariinia (sulata, sekoita kekseihin ja painele irtopohjavuokaan paperin päälle)

Täyte

  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1½ dl tomusokeria
  • 2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa (lisää kermaan sokeri ja juusto)
  • 3 valkuaista (vatkaa vaahdoksi ja lisää täytteeseen)
  • 1 dl Baileys Orange Truffle Flavour -likööriä (kuumenna ja sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)


Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita vuoasta ja koristele appelsiinin palasilla ja appelsiinikrokanttisuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti