26.8.2016

Kesän viimeinen kakku

Taas ruispohja, mutta nyt laitoin tavallisen sokerin tilalta fariinisokeria. Viime aikoina olen laittanut täytteeksi punaherukoita tai mansikoita, mutta nytpä soseutinkin mustaherukoita ja mansikoita sekaisin.

Tämä kakku lähtee nyt mökille elokuun viimeisen viikonlopun viettoon ja muuttuu siellä venetsialaiskakuksi, kun siihen isketään kynttilöitä. Toivottavasti saadaan rantakin täyteen lyhtyjä ja kynttilöitä. Hyvää viikonloppua!











Mansikka-viinimarjatäytekakku ruispohjalla

Ruispohja
  • 4 munaa
  • 1 dl fariinisokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl hienoja ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Mansikka-viinimarjatäyte
  • 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 1 l pakastemansikoita
  • 2 dl pakastemustaherukoita (soseuta mansikat ja herukat)
  • 1 dl sokeria (lisää muuta aineet kermavaahtoon)
  • ½ dl mansikkamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparilla. Laita täytettä kahteen väliin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • vaniljasokeria
  • sokeria (mausta sokerilla ja pursota korispohja- ja lehtityllalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti