31.8.2016

Pellavapataleipä

Laitoin taikinan kohoamaan illalla ja tarkoitus oli paistaa se seuraavana päivänä, mutta en ollutkaan itse kotona. Muu kotiväki sai paistaa leivän padassa ja hyvää kuulemma tuli.

Aikaisempi pataleipä täällä.







Pellavapataleipä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pellavarouhetta
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kuivahiivaa (sekoita kuivat aineet)
  • 4 dl vettä (lisää 42 C vesi)

Älä vaivaa taikinaa. Laita kulhon päälle kelmu ja anna kohota huoneen lämmössä 12-24 tuntia. Kohoamisen jälkeen tee taikinasta pallo jauhotetulla pöydällä ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Laita tyhjä pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 C. Öljyä pata ja laita taikina sinne. Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti