6.8.2016

Valapäivän vadelmasuklaakakku

Kainuun Prikaatin valassa vannoin tänään sotilasvalansa yli 1700 alokasta 10 000 vieraan katsellessa. Valtava mieslauma marssi niin jämptisti, että sitä oli ilo katsella. Valaloman kunniaksi oli tietenkin valakakku. Onnea pioneeri ja muut!









Valapäivän vadelmasuklaakakku

Mehevä suklaakakkupohja
  • 150 g voita
  • 3½ dl sokeria (vaahdota voita ja sokeria)
  • 3 munaa (lisää yksitellen ja jatka vatkaamista)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet)
  • 2½ dl kädenlämpöistä maitoa (lisää vuorotellen kuivia aineita ja maitoa taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (24 cm) 175 C noin tunti. Anna seistä vuoassa ainakin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kakkupohja on hyvin hauras.

Vadelmatäyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljarahkaa (lisää kermavaahtoon)
  • 0,75 l pakastevadelmia (valuta neste pois ja lisää täytteeseen)
  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit)
  • 4 rkl vadelmamehua (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen ja jatka vatkaamista)
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja täytä kakku pinnasta päin sinne. Kostuta sitruunalimpparilla ja laita täytettä kahteen väliin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Reunat

  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (lisää kermavaahtoon)
Jaa kermavaahto kolmeen osaan, värjää kaksi osaa eri elintarvikeväreillä erisävyisiksi vihreiksi ja yksi osa kaakaolla ruskeaksi. Pursota sekaisin reunoille.

Pinta
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen)
  • 130 g maitosuklaata (paloittele ja sulata kermaan, kaada kakun päälle ja anna valua vähän reunoillekin)
Koriste
Sotilas, reppu ja kuksa sokerimassasta ja marsipaanista.

2 kommenttia:

  1. Hieno kakku. Sun ohjeet ovat niin selkeitä ettei jää mikään arvailujen varaan. Vadelmia on nyt niin valtavasti,joten tämä kakku on just eikä melkein ajankohtainen.

    VastaaPoista