21.9.2016

Banoffee

Banaani + toffee = banoffee. Keksipohja, kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia, banaania ja kermavaahtoa.

Eilen laitoin kinuskin kiehumaan ja leikkasin nurmikon sillä aikaa. Annoin kinuskipurkin jäähtyä jääkaapissa hetken aikaa ja kaadoin ennen nukkumaanmenoa pohjan päälle. Tytöt täyttivät ja koristelivat tänään koulun jälkeen. Olipa ihana tulla töistä kotiin valmiille herkulliselle banoffeelle!











Banoffee

Kinuski
  • 1 prk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa (keitä avaamatonta tölkkiä kattilassa vedessä kolme tuntia, lisää vettä välillä, että purkki on koko ajan veden alla)
Pohja
  • 260 g LU Bastogne-keksejä (jätä 2 keksiä koristeluun ja murskaa muut yleiskoneessa)
  • 70 g voita (sulata ja sekoita keksimuruihin, painele muruseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille
Täyte
  • Levitä keitetty ja hiukan jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle
  • 2 banaani (viipaloi ja laita kinuskin päälle)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 4 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (mausta kermavaahto sokerilla ja levitä banaanien päälle)
Koristeet
  • banaaniviipaleita
  • LU Bastogne-keksin palasia
  • sitruunamelissan lehtiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti