25.9.2016

Churrot

Surahtivat nopsaa nämä churrot. Ei kohotusaikaa, eikä edes kohotusainetta. Taikina muistuttaa hyvin paljon tuulihattutaikinaa, mutta pursotetaan suoraan kuumaan öljyyn. Hiki hatussa sai puristaa jämäkkää taikinaa kuuman öljyn päällä. Melkein kuin olisin ollut Espanjassa, mutta espanjalaisia munkkejahan nämä ovatkin. Pinnalla kaneli-sokeria ja herkutellaan dippaamalla suklaakastikkeessa.


Nesteeseen lisätty jauhot

Munat vatkattu sekaan ja taikina on valmis







Churrot
  • 100 g voita
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa (kiehauta kattilassa voi, vesi, sokeri ja suola)
  • 6 dl vehnäjauhoja (lisää hiukan jäähtyneeseen nesteeseen jauhot ja sekoita käsivispilällä, kunnes muodostuu palloksi)
  • 6 munaa (lisää munat yksitellen ja vatkaa sähkövatkaimella jokaisen jälkeen)
Laita taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Kuumenna 1-2 l öljyä isossa padassa. Pursota tikkuja kuumaan öljyyn, katkaise taikina saksilla. Paista kypsiksi molemmin puolin ja laita talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele churrot kaneli-sokerissa. Nauti churrot suklaakastikkeessa dipaten.

Suklaakastike
  • 2 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehuvaksi ja ota pois liedeltä)
  • 100 g tummaa suklaata 
  • ripaus suolaa (lisää suklaa ja suola kuumaan kermaan ja sekoita tasaiseksi
Ohje Liemessä-blogista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti