15.12.2016

Joulutorttuja rahkavoitaikinasta

Suussa sulavia torttuja, joissa maistuu oikea voi. Taikinan tekee nopeasti yleiskoneella edellisenä iltana, leipomispäivään jää kaulitseminen muutaman kertaan lehtevyyden saamiseksi. Se kannattaa tehdä, vaikka toki torttuja voi tehdä ilman moneen kertaan kaulitsemistakin, mutta silloin sakarat ovat eri näköisiä.

Ilman rahkaa olevan taikinan ohje täällä.






Rahkavoitaikinatortut (35 kpl)
  • 500 g  voita
  • 500 g maitorahkaa (vatkaa voi ja rahka yleiskoneessa)
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (yhdistä jauhot ja lisää nopeasti sekoittaen taikinaan)
Laita taikina jääkaappiin kovettumaan yöksi.

Kaulitse taikina pitkäksi, taita kolmeen osaan. Toista kaulitseminen ja taittaminen niin monta kertaa kuin jaksat. Sitä lehtevämpi, mitä enemmän jaksat. Jos taikina pehmenee liikaa kaulitessa, käytä välillä jääkaapissa. 

Leivo tortuiksi ja paista 225 C n. 10 minuuttia.

Ohje Valiolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti