20.12.2016

Perinteinen lakkakakku

Peruskakkupohja ja täytteenä lakkahilloa, kermavaahtoa ja kilo lakkoja. Koristeena lakkoja ja suklaakiehkuroita. Yksinkertaisen hyvää. Onnea äiti!



Pursotukset kermavaahdolla




Lakkatäytekakku

Kakkupohja
  • 6 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (26 cm) 175 C noin 45 minuuttia. Anna seisoa kuvun alla seuraavaan päivään, jolloin kakku on helpompi leikata.

Täyte
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (mausta sokerilla)
  • 1 prk lakkahilloa
  • 1 kg lakkoja (valuta neste pois ja käytä sitä kostutukseen)
  • (sokeria)
Halkaise kakku neljään osaan eli täytettä tulee kolmeen väliin. Kasaa kakku kelmutettuun vuokaan ylösalaisin. Ensin kostutus lakoista valutetulla ja vedellä laimennetulla mehulla. Lisää halutessasi sokeria. Jokaiseen väliin ensin lakkahilloa, sitten kermavaahtoa ja lopuksi lakkoja.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (mausta sokereilla
Levitä kermavaahto takaisesti kakun pintaan. Pursota reunoille kuvioita. Pinnalle lakkoja ja suklaakiehkuroita.

1 kommentti: