25.3.2017

Chilisuklaakakku

Tässä on makua ja sopivasti tulisuutta! Päällä oleva chili varoittaa tulisuudestaan, ettei tule yllätyksenä. Eikä tämä nyt niin tulista ole :D

Valion ohjeessa oli käytetty taloussuklaata, mutta laitoin tummaa suklaata.

Nopea tehdä jälkiruuaksi. Ruoan ollessa uunissa tein taikinan ja kakkupohja paistui ruokailun aikana. Vatsa sain hengähtää hetken ruoan jälkeen, kun laitoin kuorrutteen päälle ja jähmettyi jääkaapissa. Sitten vaan jäätelön kanssa herkuttelemaan.









Chilisuklaakakku

Pohja
  • 1 prk (250 g) Koskenlakija Ruoka Chiliä
  • 200 g tummaa suklaata (sulata Koskenlaskija ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä)
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää munasokerivaahtoon, lisää lopuksi suklaaseos)
Paista irtopohjavuoassa (23 cm) leivinpaperin päällä 200 C 30 minuuttia.

Kuorrutus
  • 1 prk (250 g) Koskenlaskija Ruoka Chiliä
  • 2 dl (140 g) fariinisokeria (sulata Koskenlaskija ja sokeri kattilassa, keitä 3 minuuttia)
  • 100 g tummaa suklaata (otta kattila pois levystä ja lisää paloiteltu suklaa siihen, sekoita niin kauan, että suklaa sulaa)
Kaada kakun päälle ja reuoille. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Koristeet
Pinnalle tuore chili.

Ohje Valiolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti