24.5.2017

Pienet kinuskibebet

Pohjat entisellä ohjeella, täyteohje KakkuKatrilta.

Aikaisemmin olen laittanyt täytteen kuppeihin lusikalla/veitsellä. Nyt puhuin ystävän kanssa puhelimessa näitä tehdessä ja sain vinkin täyttää bebet pursottamalla. Oli paljon nopeampaa ja helpompaa! Kiitos ystäväiseni.

Kestävät hyvin pakastamisen, kunhan vaan saavat olla yhdessä kerroksessa.

Perinteiset bebet täällä.
Video täällä.






Pienet kinuskibebet (n. 100 kpl)

Pohjataikina
  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • 4½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot)
Voitele minimuffinssivuoka voilla. Ei tartu, vaikkei voitelekaan, mutta voi antaa hyvää makua beben ulkopintaan.
Kaulitse, ota pyöreällä muotilla ohuita palasia ja laita minimuffinssivuokaan. 
Paista 175 C 10 minuuttia. Painele heti paiston jälkeen pohjia littuun, jos ovat nousseet koholle.
Nostele pois vuoasta.

Kinuskitäyte
  • 2 dl kuohukermaa (vispikermakin käy, testattu on)
  • 1 dl (70 g) fariinisokeria
  • 3 keltuaista
  • 4 tl perunajauhoja (sekoita kerma, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes sakenee, ota pois liedeltä ja anna jäähtyä)
  • 200 g voita (vatkaa voi tasaiseksi ja lisää voin sekaan keitetty kinuski)
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää täytteeseen)
Laita täyte pursotinpussiin ja täytä bebet. Tasoita tarvittaessa veitsellä. Anna kovettua jääkaapissa.

Kinuskikuorrutus
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl (140 g) fariinisokeria (sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja keitä pari minuuttia, anna jäähtyä)
  • n. 2½ dl tomusokeria (lisää sokeria ja sekoita, paksuus on sopiva, kun on jämäkkää, mutta leviää silti tasaisesti)
Pursota kuorrute beben pinnalle ja koristele heti nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti