7.5.2017

Supersuklainen suklaatäytekakku

Kyllä on suklaata ja paljon! Pohjassa, täytteessä, kuorrutteessa ja lisäksi vielä pinnalla. Yhteensä melkein puoli kiloa.

Kesä on tullut tai ainakin espanjalaiset mansikat kauppoihin. Ulkomaalaiset mansikat ovat hyviä koristeita, kun ovat jotenkin kovempia, eivätkä valuta heti nestettä. Ja vieläpä maistuivat mansikalle!

Pohja on tosi tuhti. Suklaapaloja taikinassa. Sisältä jää helposti mutakakkumaiseen tapaan raa'aksi. Seuraavalla kerralla paistan vähän pidempään.

Kostutuksessa ja täytteessä on vahvaa kahvia, joka maistuu juuri sopivasti, mutta ei liikaa.

Vaaleanruskea kerros kakun pinnalla on samaa kuin kakun täyte. On tekovaiheessa aika löysää, mutta jähmettyy jääkaapissa, kun suklaa kovettuu. Ei tarvita edes liivatetta. Helpompi olisi täyttää kakku vuokaan ja antaa jähmettyä rauhassa ja kipata sitten vasta tarjoiluastiaan. Nyt oli vähän tutiseva kakku, kun levitin täytettä pinnalle. Mutta toki jos laittaa kuorrutteen vasta myöhemmin, niin sitten joutuu valmistamaan saman seoksen kahteen kertaan.

Koiranpentu oli tämän päivän juttu, joten Popi pääsi kakun koristeeksi. Pentu ei ollut koskaan nähnyt täytekakkua (aika harvoin niitä maahan, nokan eteen laitetaankaan :D) ja piti vielä yrittää saada koira mahdollisimman lähelle kakkua kuvauksen ajaksi, mutta ei tietenkään kosketusetäisyydelle. Hommaa ei yhtään auttanut koirapelkoinen, kiljuva kuvaaja...



Täytteen ainekset: vasemmalla tuorejuusto + kahvi. oikealla kermavaahto ja alhaalla sulatettu suklaa.

Samaa täytettä väliin ja pinnalle.

Suklaa sulatetaan kermaan ja valutetaan pinnalle.

Leivinpaperin päälle pursotin koiran ääriviivat. Varmuuden vuoksi kaksi, mutta yhden vain tarvitsin.





"Mun kakku ja mä en saa edes lipaista..."
Oikeaa ruokaa ennen kakkua! Tikkukana maistui kaikille, jopa pikkuvieraalle.

Supersuklainen suklaatäytekakku

Suklaakakkupohja
  • 90 g voita (sulata)
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 3 munaa (lisää maito ja munat voisulaan vispilällä)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl vaniljasokeria 
  • 60 g tummaa suklaata rouhittuna (sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan vispilällä)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (20 cm) 200 C ainakin 35 minuuttia. Jää keskeltä helposti raa'aksi, joten voit paistaa vähän pidempäänkin. Anna jäähtyä seuraavaan päivään ja leikkaa vasta sitten kolmeen osaan eli täytettä tulee kahteen väliin.

Kostutus
  • 1½ dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl maitoa
Täyte
  • 200 g maustamaton tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • 1 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia
  • 1 rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 5 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 300 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Laita täytettä kahteen väliin ja koko kakun pinnalle. Anna kovettua jääkaapissa.

Suklaapinta
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 130 g maitosuklaata (paloittele ja sekoita kuumaan kermaan, kun on tasaista)
Kaada suklaa kovettuneen kakun pinnalle ja anna vähän valua reunoillekin.

Koristeleet
Tuoreita mansikoita. Koiran ääriviivat on pursotin leivinpaperille, annoin kovettua ja nostin varovasti kakun päälle.

Ohje Kinuskikissalta (pinnan suklaan vaihdon tummasta suklaasta maitosuklaaseen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti