24.6.2017

Juhannus

Olipa hyvä juhannus! Ruokaa oli niin runsaasti ja joka mutkassa, että nyt ei varmaan tarvitse syödä viikkoon. Kolmelletoista henkilölle kokkaaminen mökkiolosuhteissa (puuhella, jolla myös tiskivesi lämmitetään) voisi olla haastavaa, mutta kun kaikki päätettiin tehdä yhdessä, niin homma hoitui mukavasti. Yhdessä tehty ruoka on parempaa.

Juhannuskisa pidettiin pikkujoukkueilla ja lajeina olivat halkoviesti, frisbeegolf, naulan hakkaus, sekä tikan- ja nopanheitto. Palkinnot olivat ihan huimia: voittajajoukkue sai korkata kuoharin, toiseksi tulleet tehdä saunavastat, kolmannet lämmittivät saunan ja viimeiset saivat suurimman tiskivuoron. Voi, voi sitä jälkispekulointia :D

Saunottiin ja uitiin, osa heitti talviturkin. Osallistuttiin Hulahula Suomeen. Pakko oli vielä kurkata Hihna 247, että mitä ihmiset ostavat juhannusyönä. Perinteisten juttujen lisäksi silmään pisti punainen maito. Oliskohan mennyt lettutaikinoihin?

Grillattiin kodassa tiiviissä tunnelmassa vierivieressä istuen. Ruoat, kertakäyttöastiat ja juomat kiersivät ympyrää. Helpompi liikutella tavaroita, kuin yrittää itse hakea/viedä jotain.

Kesä on ihmisen parasta aikaa :)

Juhannusaaton kahvit: mansikkatäytekakkua, suklaakakkua, raparperipiirakkaa,
pieniä kinuskibebejä vihreillä nonparelleilla ja porotuulihattja


Juhannukselle!

Mansikka-fetasalaattia, ananasta, vesimelonia, hunajamelonia, poro-ruisleipiä

Makaronisalaattia

Savulohta, suolalohta, silliä, uusia perunoita ja sipuli-voikastiketta




Naudan sisäfileetä kodassa.
Lisänä paistettuja kasviksia (porkkanaa, keitettyjä uusia perunoita, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia),
tomaatti-mozzarellatikkuja ja makaronisalaattia.
Kokko kuuluu juhannukseen, niin kuin joulukuusi jouluun, Se vaan pitää olla.

Juhannuspäivänä lettuja. Kaksi litran taikinaa, kaksi pannua ja kaksi paistajaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti