29.8.2017

Marjajuustobrownies

Vadelmat on niin ihania ja jo pienestä määrästä saa paljon makua. Niitä kannattaa poimia, vaikka se onkin hidasta puuhaa. Syksy ehti tulla ennen kuin vatut kypsyivät, +6 C, pipo päässä ja kerrasto paksujen housujen alla. Talvella on sitten mukava käyttää vattuja vaikkapa tähän todella hyvää piirakkaan. Suklaata, tuorejuustoa ja marjoja, todella hyvää yhdessä.

Usein olen tätä tehnyt vähän eri kokoisena, alla oleva ohje on juuri passeli pellille.






Marjajuustobrownies (pellillinen)

Brownies
  • 125 g tummaa suklaata
  • 200 g voita (sulata suklaa ja voi kattilassa)
  • 2½ dl tummaa ruokosokeria (lisää suklaavoihin)
  • 4 munaa (lisää yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa (sekoita jauhot, sokeri ja suola ja lisää taikinaan)
  • 100 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)

Juustopäällinen
  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 muna
  • 6 rkl tummaa ruokosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (sekoita kaikki aineet ja levitä taikinan päälle)

Pinnalle
  • 3 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita (lisää juustopäällisen päälle)

Paista 175 C 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti