11.10.2017

Helppo ruis-puolukkapiirakka

Ruishiutaleita en ole ennen käyttänyt pinnan muruseoksessa. Yllätti hyvyydellään. No, mä tykkään rukiin mausta ja onhan se mikä tahansa hyvää, kun on voissa ja sokerissa pyöritelty ;)

Tämä piirakka on helppo ja nopea, kun ei tarvitse vatkata mitään. Pohjan aineet vaan sekaisin, jäiset puolukat päälle ja pinnalle muruseos. Puolisen tuntia uunissa ja piirakka on valmis.

Puolukka ja ruis sopivat hyvin yhteen. Joskus olen tehnyt kääretorttua ja täytekakkua siitä yhdistelmästä.










Helppo ruis-puolukkapiirakka

Pohja
  • 2 dl venhäjauhoja
  • ½ dl ruisjauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 1 muna
  • 3/4 dl voita sulatettuna
  • 1 dl maitoa (lisää loput aineet kuiviin aineisiin ja sekoita)
Levitä voidellulle piirakka vuoalle (26 cm)

Päälle
  • 200 g (4 dl) puolukoita
Muruseos
  • 2 dl ruishiutaleita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl voita sulatettuna (sekoita kaikki aineet ja ripottele puolukoiden päälle)
Paista 200 C 25-30 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje K-ruoka.fi

2 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä kaikkia ihania ohjeita täällä. Selailin juuri hauskoja halloweenleivonnaisiasi ja upeita jouluisia pipariluomuksia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kakkumonsteri! Blogissa on kyllä se hyvä puoli että tehdyt leivonnaiset jäävät tänne muistiin, kun muutenhan ne vaan syödään ja unohdetaan :)

      Poista