7.12.2017

Ylioppilaskakku pesäpalloilijalle

Tiivis, painava kakkupohja, jossa on suklaasattumia. Kostutettu maitokahvilla. Täytteessä suklaata ja kahvia. Koko kakussa on suklaata yhteensä 750 g :) Ei tarvitse käyttää edes liivatetta, suklaa riittää kovettamaan täytteen.

Onnea tuore ylioppilas Jere!


Kakkupohjassa kaakaojauhetta ja suklaamurusia sattumina. Täytteessäkin suklaata. Kostutus maitokahvilla.


Reunakermassa sulatettua tummaa suklaata

Pinnalla kermaan sulatettua maitosuklaata

Sokerimassasta pyöriteltyjä pesäpalloja, viivat elintarviketussilla

Pelikentän viivat pursotettu tummalla suklaalla

Syöttölautanen, maila, pallo ja räpylä. Ylioppilaslakki ja kirja.


Syöttölautanen, maila, pallo ja räpylä. Ylioppilaslakki ja kirja.



Ylioppilaskakku pesäpalloilijalle

Suklaakakkupohja
  • 180 g voita (sulata)
  • 2 dl maitoa
  • 6 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 5 dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 120 g tummaa suklaata rouhittuna (lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (26 cm) 200 C melkein tunti. Loppuajasta vähensin lämpöä 175 C. Kakku kohosi paljon keskeltä, testasin kypsyyden grillitikulla, että pääsin pohjaan asti. Leikkasin patin pois. Kumoa kakku pois vuoasta, mutta laita se sinne takaisin ja anna seisoa seuraavaan päivään. Näin pinnasta tulee tasainen. 

Leikkaa neljään ohueen kerrokseen eli täytettä tulee kolmeen väliin.

Kostutus
  • 3 dl vahvaa kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl maitoa
Täyte
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vatkaimella)
  • 1 dl vahvaa jäähtynyttä kahvia (laita 2 mitallista kahvia yhtä kuppia kohden eli tee tuplavahvuudella)
  • 1 rkl sokeria (lisää kahvi ja sokeri tuorejuustoon ja vatkaa hyvin sekaisin)
  • 5 dl vispikermaa (vaahdota. Valuta tuorejuusto-kahviseos kermavaahtoon)
  • 300 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Kasaa kakku ylösalaisin kelmulla vuorattuun vuokaan. Täytettä kolmeen väliin. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Reunojen kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 130 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita kermavaahtoon)
Levitä kakun reunoille.

Pintakuorrutus
  • 1,1 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen, ota pois hellalta)
  • 195 g maitosuklaata (sekoita suklaapalat kuumaan kermaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi)
Kaada kakun pinnalle. Anna valua vähän reunoille.

Koristeet
Sulata tummaa suklaata ja pursota sitä pelikentän viivoiksi. Tee sokerimassasta syöttölautanen (opin  uuden sanan :D), pesäpallomaila, pesäpalloja, räpylä, ylioppilaslakki ja kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti