22.4.2018

Vappumunkit

Tavallisia munkkeja, mitään muuttamatta, mitään lisäämättä. Perinteisen hyvää ja näitä on pakko olla vappuna.

Pullataikina tulee usein tehtyä heti aamulla kun herään. Taikinan kohotessa ehtii tehdä aamujutut ja sitten pääsee heti leipomaan. Viimeisten munkkien paistuessa tuli aurinkokin pilven takaa. Vappu tulee, vaikka piha on hankien alla.

Muistan lapsena kun äiti paistoi munkkeja ja lähden sitten kavereiden kanssa pyöräilemään serpentiinit kaulassa :D Pyöräilemässä kävin nytkin. Ilman serpentiinejä.







Vappumunkit (tein aika pieniä, tuli 89 kpl)

Pullataikinan ohje täällä.

Leivo pyöreiksi pulliksi ja kohota liinan alla. Paista kuumassa öljyssä (mutta ei liian kuumassa, ettei munkeista tule palaneita pinnalta ja raakoja sisältä). Tee pullaan reikä samalla kun nostat sen pataan. Paista molemmin puolin. Nosta munkit valumaan talouspaperin päälle ja pyörittele sitten sokerissa. Pakasta heti paistoin jälkeen, että ovat sulatettaessa kuin tuoreita.

2 kommenttia:

  1. Pakastatko munkit sokeroituina? Itse tykkää pakastaa ilman sokeria ja sokerointi vasta sulatettuna. t. Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä keino sekin ja olen usein niin tehnyt :) Nyt pakastin sokeroituina, sulatan sitten mikrossa lautasella pienellä lämmöllä ja sokeri pysyy päällä. Hauskaa vappua!

      Poista